Geen onderdeel van een categorie, Inspiratie

Verlichting in de slaapkamer: zo pak je het aan!

verlichting in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Hierbij is niet alleen een lekker bed met fijn beddengoed, zoals een mooi dekbedovertrek 240×220 nodig, maar ook verlichting draagt bij aan een fijne sfeer in de slaapkamer. De juiste verlichting in de slaapkamer brengt je langzaam tot rust, waardoor je snel en makkelijk in kunt slapen en ook heerlijk door kunt slapen. Hoe pak je dat verlichtingsplan in je slaapkamer aan? Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Basisverlichting

We vertelden je eerder al dat het niet alleen draait om een fijn bed met bijvoorbeeld een mooi dekbedovertrek, maar ook om de verlichting om tot rust te kunnen komen. Dat begint al bij de basisverlichting. Slaapkamer lampen moet je direct aan kunnen klikken om de volledige kamer te kunnen verlichten. Meestal is dat in de slaapkamer een plafondlamp. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig LED-lampen en die stralen een wit licht uit. Kies voor LED-lampen met wat geliger licht, om een meer rustgevende sfeer in je slaapkamer te krijgen. Je kunt ook kiezen voor witte LED-lampen met een lampenkap die het licht vergeelt. Een schakelaar met dimfunctie is een uitstekend idee in de slaapkamer. Zo kun je langzaam tot rust komen.

Sfeerverlichting

Vul de slaapkamer aan met fijne sfeerverlichting. In het geval van de slaapkamer is dat meestal een leeslampje. Bijvoorbeeld een gezellig lampje met lampenkap op je nachtkastje of een spot aan de muur. Wederom is het prettig als dit licht niet al te fel is. Kies dus voor wat geliger licht of een lampenkap die het licht minder fel maakt. Zorg dat het mogelijk is om terwijl je in bed ligt het lampje aan en uit te kunnen knippen.

Decoratieve verlichting

Licht kan de sfeer in jouw slaapkamer echt naar een hoger plan tillen. Vul de basisverlichting en de sfeerverlichting dus aan met decoratieve verlichting. Dit is heerlijk wanneer je al wat eerder in bed kruipt om nog een filmpje te kijken of een boekje te lezen. Bij decoratieve verlichting moet je bijvoorbeeld denken aan een mooie slinger aan de muur of de sterrenhemellampen die de laatste tijd steeds populairder worden. Ook kunnen ouderwetse kaarsen nog steeds wonderen doen voor de sfeer in de slaapkamer. Wanneer je kiest voor een geurkaars met een rustgevende geur, zoals lavendel of vanille, kom je nog eens extra tot rust.