Geen onderdeel van een categorie, Inspiratie

De mooiste lampen voor een luxe ervaring in huis

Mooiste lampen

Hotel chique is een woontrend die de komende jaren niet lijkt te verdwijnen. De hotel chique trend betekent dat je je huis zo inricht, dat het de luxe ervaring van een hotel geeft. Want, willen we niet allemaal gewoon in de luxe van een hotel wonen? Binnenverlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer bij jou in huis. Welke verlichting is ideaal voor een luxe ervaring? Wij geven je in dit artikel enkele tips.

Inbouwspots

Als je wilt gaan voor een lichte en moderne, maar luxe ervaring, zijn trimless spots een uitstekend idee. Deze spots bouw je in in de muur of in het plafond. De lamp zelf is dus niet zichtbaar, maar het licht wel. Zeker wanneer je meerdere spots op een rij als basisverlichting gebruikt, ziet dit er ontzettend modern, design en luxe uit.

Smart lampen

Niets voelt luxer dan weinig moeite hoeven te doen om precies te krijgen wat je wilt. De afgelopen jaren is alles smart geworden. Denk aan horloges, telefoons en tv’s. Ook lampen zijn tegenwoordig vaak smart. Dit betekent dat je met een app de lamp naar hartenlust kunt bedienen. Wil je bijvoorbeeld een andere kleur licht, of wil je het licht iets meer dimmen? Met een druk op de knop kun je het allemaal regelen en jij kunt lekker op de bank blijven zitten.

Kroonluchters

Als je echt decadent wilt doen, zijn kroonluchters natuurlijk de ideale keuze. Je kunt hiermee twee kanten opgaan. Je kunt kiezen voor een klassieke, goudkleurige kroonluchter met veel versieringen, of juist gaan voor een wat strakkere, moderne variant, voor een interessante twist in jouw interieur. Let er wel op dat een kroonluchter alleen tot zijn recht komt wanneer het plafond hoog genoeg is. Dat is de reden dat veel mensen kiezen voor een mooie kroonluchter in de hal of in het trappenhuis.

Design

Je kunt gaan voor een meer klassiek geïnspireerde luxe, maar ook een futuristisch ingericht huis kan ontzettend luxe ervaren worden. In dat geval is het zaak om op zoek te gaan naar mooie unieke design lampen. Deze kenmerken zich vaak door een stalen frame en strakke lijnen. Ze hebben weinig tierelantijntjes, maar zijn in hun simpelheid vaak ontzettend elegant. Ga voor een mooie futuristische hanglamp aan het plafond, of juist voor een mooie staande lamp met een interessante vorm. Op die manier kun je de lamp echt de eyecatcher maken van de ruimte. Welke mooiste lampen kies jij?