Inspiratie

Moderne verlichting in de woonkamer

Moderne verlichting

Ben jij dol op een wat modernere inrichting van jouw woonkamer? Met de juiste vloer, zoals PVC vloeren, minimalistische kleuren en strakke meubels creëer je een prachtig modern interieur. Daar hoort natuurlijk ook mooie moderne verlichting bij. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van lampen die prachtig in jouw moderne woonkamer passen.

Futuristische ontwerpen

Ten eerste is het altijd een goed idee om te kiezen voor wat meer futuristische ontwerpen wat betreft de lampenkap of standaard van je lamp. Denk hierbij aan simplistische ontwerpen, bestaande uit stalen frames en strakke gestroomlijnde lijnen. Ga op zoek naar een lamp die eruitziet alsof hij uit de toekomst komt. Niet alleen ijzer is een populair materiaal, ook chroom en brons leveren prachtige resultaten.

Smart verlichting

Tegenwoordig is alles smart. Je telefoon is smart, je tv is smart en ook de auto kent smart functies. Ook in de wereld van lampen kunnen we de invloed van het internet niet negeren. Kies voor lampen die je vanaf een app op je telefoon kunt bedienen. Zo kun je met een druk op de knop of met je stem lampen uitzetten, dimmen of een ander kleur licht laten uitzenden. Zo waan je je pas echt in de toekomst. Dit is het voordeel van moderne verlichting.

Neonlook

Zeker als je bij jou in huis veel witte muren en meubels hebt, kan het interessant zijn om te spelen met lampen met een neonlook. Dit zijn vaak lampen die met een app van kleur kunnen veranderen. Ideaal voor de sfeerverlichting bij jou in de woonkamer. Achter de tv of in de hoek van de woonkamer kan het er ontzettend tof uitzien wanneer je speelt met felle kleuren licht. Zeker als je bezoek hebt kun je met een neonlamp flink uitpakken! Neonlampen zijn ook te vinden in allemaal leuke vormpjes. Ontzettend leuk op de kamer van een tiener of van een kersverse student. In dat geval werken ze vaak op batterijen.

Inbouwspots

Inbouwspots zijn de ideale lampen voor een luxe en moderne inrichting, waarbij je je echt waant als in een hotel. Inbouwspots worden ingebouwd in de muur of het plafond, waardoor je wel het licht ziet, maar geen peertje of lampenkap. Inbouwspots zijn ideaal als sfeerverlichting en accentverlichting, maar in hotels zie je vaak ook hoe meerdere inbouwspots op een rijtje zorgen voor een sfeervolle en luxe basisverlichting. Voor inbouwspots moet je dus wel een kleine verbouwing ondergaan, maar het resultaat is werkelijk verbluffend.

Voor meer inspiratie en tips over woonkamerverlichting, bekijk onze collectie woonkamer lampen.