Geen onderdeel van een categorie

Waarom kiezen voor dimbare led lampen

dimbare led lampen

Waarom kiezen voor dimbare led lampen?

Zonder er bij stil te staan, zijn we van dimbare gloeilampen overgestapt naar dimbare Led lampen. Want de dimbare wandlamp met Led heeft nog helemaal niet zo’n lange geschiedenis. Oorspronkelijk waren lichtdimmers bedoeld voor het dimmen van gloeilampen en halogeenlicht. Pas de laatste jaren is het mogelijk geworden om ook een wandlamp dimbaar te maken die Led als lichtbron heeft. Zo brengt de dimbare Led lamp sfeer in elk interieur.

Uitvinding van Led en lichtdimmer

Dat de Led lamp bestaat, hebben we te danken aan Nick Holonyak. In 1962 vond hij als eerste een lichtgevende diode uit. Die gaf toen nog tamelijk zwak rood licht, maar de Led verlichting was daarmee geboren. Er was nog wel een lange weg te gaan voordat een wandlamp met dimmer mogelijk werd.

Led is erop gebaseerd dat sommige materialen licht uitstralen als er stroom doorheen gaat. Heel anders dus dan de gloeidraad in een gloeilamp, die eigenlijk als warmtedraad gaat gloeien. Het licht in een Led ontstaat door de beweging van elektronen in zogenaamd halfgeleidermateriaal.

Het aardige is dat Nick Holonyak ook de uitvinding van de lichtdimmer op zijn naam heeft staan. Dat ging toen nog om het dimmen van gloeilamplicht, maar heeft er wél toe bijgedragen dat wij vinden dat elke wandlamp dimbaar moet zijn.

In de decennia na zijn eerste vondst, werden ook andere kleuren Led licht uitgevonden. Wit licht uit Led kwam pas in de jaren ’90. Voor de verlichtingsindustrie was dat een grote doorbraak. Zulk licht was immers ook geschikt om in het interieur te gebruiken. Sinds eind jaren ’90 worden er daarom Led lampen voor interieurverlichting gemaakt. En zo komen we uit bij de dimbare wandlamp van nu.

Wandlamp dimbaar? Overal sfeer.

Dimbare Led lampen geven je de mogelijkheid om sfeer te maken op de plek waar je hem ophangt of neerzet. Bij Luminize is bijna elke wandlamp dimbaar. Wij zijn daarmee marktleider op dit terrein. De wandlamp met dimmer is bij ons steeds gebaseerd op een prettige kleurtemperatuur. Die kleurtemperatuur bedraagt 2.700K en zorgt voor een warme uitstraling.

Een dimbare wandlamp doet op elke plaats zijn werk. In je huis kan dit in de huiskamer zijn, maar ook in de gang, de badkamer of in de keuken. Hou je ook in je slaapkamer van sfeer, dan komt de wandlamp met dimmer daar ook uitstekend tot zijn recht.

Dimbare Led lamp buitenshuis

Met de dimbare Led lamp word je niet beperkt tot gebruik binnenshuis. Zo’n lamp kan ook gewoon in de buitenlucht worden gebruikt. Je ziet dit bij Luminize terug in de categorie ‘Buitenverlichting’, waarbij de wandlamp dimbaar is.

Het dimmen van een wandlamp in de tuin, heeft dezelfde impact als dimmen binnenshuis. De sfeer wordt gezellig en romantisch als je de dimbare wandlamp op een laag pitje zet. Heb je juist een keer veel licht nodig in de tuin, dan zet je de wandlamp met dimmer gewoon hoog. De heldere uitstraling van het licht in een mooie kleurtemperatuur van 2.700K, combineert functionaliteit met de warmte van precies de juiste tint.

RGB wandlamp met dimmer

Wist je trouwens dat er in onze webwinkel ook een wandlamp met dimmer is die het hele kleurenspectrum voor je combineert? In deze Kleurenlamp RGB zitten de basiskleuren rood, groen en blauw (RGB) ingebouwd. Door die basiskleuren te combineren, kom je op allerlei andere kleuren uit. De wandlamp is dimbaar met de afstandsbediening die erbij hoort. Op deze afstandsbediening zitten ook een flink aantal knoppen voor de kleurkeuze die je wenst.

Zo’n dimbare wandlamp met RGB-spectrum, doet het op alle plaatsen in je huis of kantoor uitstekend. Hij voegt een kunstzinnig schijnsel toe in de hoeken van het vertrek, maar is ook erg leuk voor kinderen die dan natuurlijk graag zelf de afstandsbediening willen bedienen.

Dat maakt deze wandlamp met dimmer en kleuren tot een uitstekende keus voor de kinderkamer. Dansend op lievelingsmuziek kiest jouw kind daar het gewenste kleurenspectrum uit. Bij voorkeur gebeurt dit samen met vrienden en vriendinnen. Zo voegt de dimbare wandlamp met RGB aan elke kinderkamer een feestelijk object toe.

Dimbare Led lamp met losse dimmer

Een dimbare Led lamp is trouwens niet de enige manier om dimbaar Led licht in huis te halen. Bij Luminize kun je namelijk ook gewoon een losse Led dimmer bestellen. Die is geschikt om te worden ingebouwd op de plek waar nu bij jou nog de gewone lichtschakelaar zit. Je kunt zo dus zelf een dimbare wandlamp creëren, maar ook bij een hangende lamp dim je zo het licht.

In alle gevallen is het dimmen van licht bedoeld om je interieur zo goed mogelijk te belichten. Afhankelijk van het moment van de dag en de aanwezige mensen, zet je de dimbare Led lamp in een lage of hoge stand. Dit voegt aan jouw interieur een keuze-instrument toe waarmee je nog beter de sfeer in huis of kantoor kan reguleren.

Wandlamp dimbaar in prachtig design

Een wandlamp met dimmer verkopen wij in allerlei uitvoeringen. Ben je gecharmeerd van industrieel design, haal dan bij ons je hart maar op. Je kunt kiezen uit vierkant of ovaal. We verkopen ze als los exemplaar, maar ook als set van twee. Maar misschien houd jij meer van de combinatie zwart met goud? Ook zo’n wandlamp met dimmer hebben we voor jou in huis.

Natuurlijk blijft de kleur van onze wandlampen niet beperkt tot zwart. Diverse modellen wandlamp met dimmer verkopen wij ook in de kleur wit. Daarnaast vind je bij ons strak design in zilverkleur en een dimbare wandlamp die transparant is.

Dimbare Led lamp in alle opzichten duurzaam

Elk model is met zorg ontworpen en brengt een kunstzinnige accent aan in jouw interieur. Over de levensduur van de dimbare Led lamp hoef jij je geen zorgen te maken. Dat geldt trouwens ook voor de duurzaamheid qua energieverbruik. Led lampen gaan jarenlang mee en de energieconsumptie bedraagt gemiddeld maar zo’n 15% van wat bij de klassieke gloeilamp gebruikelijk was. Kortom: tel uit je winst!

Dimbare led lampen