Geen onderdeel van een categorie, Inspiratie

Dimbare lampen voor meer sfeerlicht in huis en tuin

Dimbare lampen voor meer sfeerlicht in huis en tuin

LED verlichting fel? Gelukkig niet bij Luminize. Wij verkopen namelijk warme dimbare lampen met een kleurtemperatuur van 2.700K. Inderdaad, er zijn in de markt een heleboel aanbieders die LED lampen verkopen met een te hoge kleurtemperatuur. Die lampen zijn vaak goedkoop, maar ze zorgen voor een sfeerloos geheel.

Bij Luminize 2.700K dimbare lampen

Luminize heeft zich met veel succes toegelegd op LED verlichting van 2.700K. Een lamp met deze kleurtemperatuur zorgt altijd voor sfeerlicht. Daarbij maakt het niet uit of je hem dimt of niet. Zo zijn we al direct beland bij het belangrijkste voordeel van ons 2.700K assortiment: Dimbare lampen uit dit assortiment zorgen in elke stand voor warm licht. Dat is dan ook precies de reden waarom wij ons op dit exclusieve segment binnen de LED verlichting hebben toegelegd.

LED lampen kun je op allerlei manieren dimmen. De techniek daarvoor valt grofweg in drie methoden uiteen. Je kunt het dimbare sfeerlicht bedienen met een dimmer in het snoer, maar bij Luminize bieden we ook hoogwaardige inbouwdimmers aan. Die monteer je gewoon op de plek waar de lichtschakelaar in de muur zit. Ga je helemaal op de luxe toer, dan zijn dimmers die je op afstand bedient de juiste keuze voor jou.

Waarom eigenlijk je lampen dimmen?

Kies je voor dimbare lampen, dan vergroot je de functionaliteit van de verlichting in je huis, tuin of kantoor. Met dezelfde verlichtingsarmaturen kun je dan namelijk een groot aantal situaties van het juiste licht voorzien.

Dimbare lampen in de slaapkamer

Laten we als voorbeeld eens de slaapkamer nemen. Eerst kiezen we een sierlijke wandlamp of juist een industrieel model. Dit hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak. Die wandlamp voorzien we van dimbare lampen met 2.700K kleurtemperatuur. Nu ben je voorbereid op allerhande lichtsituaties.

Lees je bijvoorbeeld graag een boek of de krant in bed, dan is het fijn als je daar voldoende licht bij hebt. Het sfeerlicht dat de dimbare lamp verzorgt, mag dan op maximaal niveau schijnen. Dit wordt al anders wanneer je graag nog even televisie kijkt voordat je in je bed in slaap valt. Voor het gemak zet je dan alvast de dimbare lamp op een laag niveau. Je creëert er sfeerlicht mee en je kunt er ook moeiteloos mee in slaap vallen.

Maar hoe ga je om met het licht als je ’s avonds nog even snel het bed verschonen wilt? Dan zet je de dimmer natuurlijk op de hoogste stand. Jouw LED lamp van 2.700K produceert dan een warme gloed die ook erg helder is. Handig toch? Misschien haal je bij dat licht ook nog even gauw de stofzuiger door je slaapkamer heen. Daarna zet je de dimmer weer een stukje omlaag en baadt jouw slaapkamer in gezellig sfeerlicht.

Dimbare lampen in de woonkamer

En in de woonkamer? Daar heb je natuurlijk allerlei hoeken en hoekjes waar je met dimbare lampen voor sfeer kunt zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de eethoek. Is het een donkere dag en zit je aan het ontbijt of aan de lunch, dan zet je de dimbare lampen op maximaal. Is het tijd voor de avondmaaltijd, dan zet je de lampen op halve kracht. Je zit dan gezellig met sfeerlicht aan het diner.

Ook in de zithoek bestaat vaak behoefte aan dimbare lampen. Als je ’s avonds naar televisie kijkt of samen een glaasje drinkt, is het fijn als de dimbare lampen hun licht op een lage stand verspreiden. Ben je bijvoorbeeld bezig om de post door te nemen, dan heb je behoefte aan wat feller licht. Met een simpele handeling zet je dan de dimbare lampen in hun hoogste stand.

Sfeerlicht in een zakelijke omgeving

Zo zijn er in huis nog tal van andere plekken te bedenken waar dimbare lampen van 2.700K uitstekend tot hun recht komen. Maar ook in een zakelijke omgeving bestaat vaak behoefte aan sfeer. Denk aan een wachtkamer waar je het licht kunt dimmen. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die door de ramen naar binnen valt, kun je op elk moment de gewenste lichtintensiteit aanpassen. Dit geldt natuurlijk ook in ruimtes als het toilet. Zeker in een moderne zakelijke omgeving, mag zulke hedendaagse interieurverlichting niet ontbreken.

Kun je ook buiten dimbare lampen installeren?

Vanzelfsprekend blijft het dimmen van lampen niet tot binnenshuis beperkt. Ook in de tuin bestaat er veelal behoefte aan dimbare lampen die voor sfeerlicht kunnen zorgen. Zie jij jezelf op een zomeravond al zitten op het terras, terwijl de zon net is ondergegaan? Misschien drinken jullie een glaasje. De behoefte aan sfeerlicht is dan natuurlijk maximaal.

Om je daarbij te helpen staat en hangt de buitenverlichting in onze webshop al voor je klaar. Ook nu hebben wij een kleurtemperatuur van 2.700K toegepast. De gebruikte LED lampen zijn dimbaar en stellen je in staat om op elk moment de juiste sfeer op te roepen. Tijdens een glaasje na de ondergaande zon zet je de verlichting laag. Maar lees je een boek, dan kan het niveau van de verlichting beter weer wat omhoog. Hetzelfde is vaak nodig als je ervoor kiest om met het hele gezin een spelletje te gaan spelen. Het bordspel of de speelkaarten worden dan door de helder schijnende sfeerlampen van 2.700K uitstekend verlicht.

Jouw smaak is beslissend

Nu je in elke wandlamp, hanglamp of staande lamp die je bij Luminize aanschaft een dimbare 2.700K LED lamp kunt plaatsen, kun jij je helemaal richten op het model van de aan te schaffen lamp. Je kunt jezelf verwennen met het mooiste design, bijvoorbeeld een wandlamp die neerwaarts schijnt of juist aan alle kanten licht uitstraalt. Kies je voor ovaal of liever een kubusvorm? Je hoeft maar door ons assortiment te bladeren, om tot een juiste keuze te komen.

Altijd het juiste sfeerlicht

De dimbare lampen doen vervolgens hun werk voor jou. Op elk moment van de dag roep je er de juiste sfeer mee op. Dat sfeerlicht in huis, tuin of kantoor is de finishing touch voor een mooie leefomgeving.

Dimbare lampen